Sociala medier strategi

Sociala medier är idag en självklar plats att marknadsföra sitt företag på. Visste du att över 80% av svenska företag investerar i någon form av sociala medier marknadsföring? Varför? För att det funkar, om man gör det rätt. En sociala medier strategi behövs för att arbetet och investeringen ska vara kostnadseffektiv.

Hitta din målgrupp på sociala medier.

Vilken kanal ska man välja och hur ofta behöver man publicera något? Det finns inte ett givet svar på föregående frågor då varje företag och bransch skiljer sig åt, precis som de sociala medier plattformarna. I marknadsstrategin för sociala medier bör mål, syfte, personas, kanalval, budget och tonalitet finnas med. Beroende på vilka målgrupper du vill nå och vilket resultat som ska uppnås kan separata strategier krävas för de olika plattformarna. I din sociala medier strategi bör även en innehållsstrategi, produktionsplan, publiceringsschema och verktyg för uppföljning ingå.

Det kan vara en tidskrävande process men är väl värt det. Med en strategi för era sociala medier kommer er ROI att öka avsevärt. Behöver du hjälp med strategi, contentproduktion eller att skapa engagemang i era sociala medier? Våra content managers är experter på att skräddarsy koncept och strategi för olika branscher och guidar dig gärna på vägen, eller varför inte, spara tid och resurser och låt oss göra hela jobbet!

Case: Sociala medier strategi lyfte branschledaren

Vi tog fram en digital innehållsstrategi och marknadsstrategi för sociala medier och ökade det totala antalet genererade leads med 267%.

Skapa kostnadseffektivt innehåll för dina sociala medier

Att hitta inspiration till innehåll kan vara en stor utmaning. Därför vill vi dela med oss av några tips på hur du kan underlätta din produktionsprocess - och få ut mer av innehållet som produceras.

Behöver ni hjälp med era sociala medier?

Vi hjälper företag i flera olika branscher att skapa bättre resultat i sina sociala medier. Hör av dig så bollar vi idéer!

Genom att klicka på "Skicka" ger du samtycke till att Engage Agency får spara och använda dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.