Marknadsplan

En marknadsplan är en viktigt del av ditt företags affärsplan. Marknadsplanen bör vara omfattande och detaljerad för att du ska kunna få en så tydlig bild som möjligt över era kommande mål med er marknadsföring och aktiviteterna som behöver utföras för att nå dem. Ju tydligare du är, desto bättre helhetsbild kommer du att få av hur ni ligger till idag och vart ni vill hamna.

En marknadsplan säkerhetsställer långsiktigt resultat.

En välformulerad marknadsplan påminner dig om marknadsaktiviteter och prioriteringar. Det är lätt hänt att man är spontan och arbetar för nuet, vilket är helt okej när oväntade situationer dyker upp. Men det är viktigt att hitta tillbaka och inte tappa det långsiktiga perspektivet. Det du gör idag, bör ha ett eller annat syfte för framtiden.

En annan viktigt del av marknadsplanen är att följa upp dina målsättningar steg för steg. Oftast arbetar företag både med lång- och kortsiktiga mål, vilket är en viktig grund för helheten i processen. Följ upp varje delmål kontinuerligt och vid årets slut, sammanställ aktiviteterna för det gångna året och dess resultat. Reflektera över vad ni bör ta med er till nästkommande år.

Detta kommer att hjälpa er att optimera era framtida marknadsstrategier och förbättra ert arbete. Låter det komplicerat? Var bara lugn. Vi hjälper dig genom varje steg i processen, just ask!

Trött på att publicera innehåll som inte ger resultat?

Mer än 70% av B2B-kunder gör egen research innan de kontaktar en tänkbar säljare eller leverantör. Därför är det idag viktigare än någonsin att innehållet i era digitala kanaler och sociala medier visar upp ert företag och erbjudande på bästa sätt.

Oavsett om det gäller en potentiell kund, samarbetspartner eller framtida medarbetare så kan du räkna med att helhetsbilden av er som bolag kommer vara starkt påverkad av er närvaro i digitala kanaler.

Vi hjälper dig att göra ett bra intryck och skapa resultat.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att skapa en marknadsplan?

Kontakta oss så berättar vi mer.

Genom att klicka på "Skicka" ger du samtycke till att Engage Agency får spara och använda dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.