Digital strategi lyfte branschledaren 267%

Bakgrund

Trust Partner har sedan 30 år tillbaka utvecklat och rekryterat ledare. De är verksamma inom executive search, ledarutveckling och ledningsgruppsutveckling, med kunder i både offentlig- och privat sektor. Samarbetet inleddes i slutet på 2019 som en tillfällig lösning tills de hade en ny marknadschef på plats. Med sig hade de en digital kommunikationsstrategi som behövde utvecklas för att nå nya potentiella kunder och kandidater. Som väletablerat bolag inom sin nisch fanns det även en tydlig bild kring kommunikativ tonalitet. Drygt två år senare är vi mycket stolta och glada över att vi fortfarande har förtroendet som deras tillfälliga marknadschef.

Resultat

Samarbetet inleddes i slutet av 2019 med fokus på att generera fler leads och driva mer organisk trafik från de egna kanaler: Linkedin, Facebook, Instagram,  Twitter och nyhetsbrev. Vi har endast jobbat med organisk trafik – dvs. inga betalda kampanjer.

Resultat 2020:

Det totala antalet genererade leads ökade med 267% jämfört med 2019

Organisk trafik till hemsidan ökade med 15% jämfört med föregående period och sessionslängden gick upp 54%

Prenumeranter på nyhetsbrevet ökade med 38% och öppningsfrekvensen ökade med 17%

Antalet följare i sociala medier ökade med 11% under året, till totalt ca 11 000 st

Vårt uppdrag

Tillsammans har vi tagit fram en digital innehållsstrategi och marknadsstrategi för sociala medier. Varje vecka publiceras blogginlägg, artiklar och inlägg i sociala medier med målet att generera leads och att öka digital försäljning. Innehållet i de digitala kanalerna skapar vi genom att skriva SEO-texter, videoproduktion och grafisk design. Ökad digital räckvidd har uppnåtts genom mailutskick en gång per månad, en långsiktig contentplan för sociala medier, frekventa uppdateringar med SEO-artiklar för hemsidan och genom företagets blogg.

Dags att anställa någon till marknadsavdelningen?

Vi hjälper små- mellanstora företag med digital strategi, sociala medier och att producera riktigt bra content. Ett kostnadseffektivt alternativ till att anställa. Kontakta vår byråchef för ett gratis rådgivningssamtal.