Contentstrategi

För att lyckas med digital marknadsföring och sociala medier är det A och O att det finns en contentstrategi på plats. Detta är ledstjärnan som genomsyrar alla era marknadsaktiviteter och får teamet att jobba mot samma mål. Kort och gott är det en strategi för hur ni ska göra ert budskap eller erbjudande så att attraktivt som möjligt för målgruppen, och leda dem genom köpresan på det mest kostnadseffektiva sättet.

En bra contentstrategi ökar din försäljning.

Våra content managers hjälper dig att sätta upp en affärsdrivande contentstrategi anpassad efter er bransch och era mål. Några grundläggande saker vi kartlägger är er målgrupp och vilka personas den består av. Vilka är deras drivkrafter och utmaningar, och hur kan ni visa att ni erbjuder en lösning på dessa genom att utbilda, underhålla eller utmana dem med er kommunikation.

De mest effektiva kanalerna och contentformaten för att förflytta kunden genom köpresan avgör hur vi sätter upp er plan för content marketing. En annan viktig del i er contentstrategi är hur ni ska ompaketera och återanvända ert content för att skapa maximalt affärsvärde av investeringen. Content som bara används vid ett tillfälle blir sällan lönsamt, därför sätter vi alltid upp en plan för hur ni ska få ut bästa möjliga effekt av innehållet.

Sälj mer med rätt content i den digitala köpresan

Vilket contentformat du väljer i vilket skede av köpresan är en viktig del för att öka försäljningen i de digitala kanalerna. Inte bara innehållets kvalitet spelar roll när vi köper produkter, det handlar också till stor del om att möta den potentiella kundens förväntningar och svara på frågor.

Vill du veta mer om hur en contentstrategi fungerar?

Vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att skapa en contentstrategi som gör att din kommunikation verkligen sticker ut.

Genom att klicka på "Skicka" ger du samtycke till att Engage Agency får spara och använda dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.