Podcast

Vill du bredda din marknadsföring och göra dig mer tillgänglig för dina kunder? Har du funderat på att ta steget och prova på ett helt nytt format gentemot det du arbetar med idag? Podcasts har blivit ett allt mer efterfrågat medium, som användarna kan bruka när de vill och varifrån som helst! Vi går mot en trend där mottagarna begär mer lätt konsumerat innehåll på deras villkor. Det är därför inte svårt att förstå varför poddar har  blivit så populära. 

En tydlig plan ger rätt förutsättningar.

Kort och gott så kan podcasts beskrivas som en ljudfil som du kan lyssna på genom en webbplats eller app. Det finns flera plattformar idag som distribuerar poddar, till exempel Acast. Du kan prenumera på olika poddar kostnadsfritt och får notiser när ett nytt avsnitt har släppts. Men du kan även scrolla runt längs långa listor av kategorier och alternativ som finns ute på marknaden idag. Du behöver först och främst skapa ett poddhotell som länkar till plattformarna din målgrupp befinner sig på.

När allt praktiskt är avklarat gäller det att hitta en bra studio för inspelning. Det är viktigt att förbereda en genomtänkt strategi för podden innan ni kickar igång, så samtliga involverade är medvetna om syftet med podden, målgruppen ni riktar er mot och vad som är viktigt innehållsmässigt. Vi rekommenderar er att strukturera upp en plan i förväg, med minst 10 avsnitt förberedda när det kommer till innehåll och gäster. En podcast är ett långsiktigt projekt, som kan växa sig stort om man sköter det på rätt sätt.

Vill du ha hjälp med förberedelse och produktion av podden? Kontakta oss för mer information!

Trött på att publicera innehåll som inte ger resultat?

Mer än 70% av B2B-kunder gör egen research innan de kontaktar en tänkbar säljare eller leverantör. Därför är det idag viktigare än någonsin att innehållet i era digitala kanaler och sociala medier visar upp ert företag och erbjudande på bästa sätt.

Oavsett om det gäller en potentiell kund, samarbetspartner eller framtida medarbetare så kan du räkna med att helhetsbilden av er som bolag kommer vara starkt påverkad av er närvaro i digitala kanaler.

Vi hjälper dig att göra ett bra intryck och skapa resultat.

Vill du veta mer om produktionen av podcast?

Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Genom att klicka på "Skicka" ger du samtycke till att Engage Agency får spara och använda dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.