Onlinevideo

Video och rörligt content tar allt mer plats i de digitala kanalerna och tenderar att konkurrera ut innehåll i form av text och bild. Därför satsar allt fler företag på att skapa rörligt content och video för sina digitala kanaler och sociala medier. Att kombinera rörligt content med bild och text på webbsidor ger positiva effekter både i form av engagemang hos besökarna och ur SEO-synpunkt.

Berätta din historia med rörligt content.

I en undersökning, genomförd 2021 av Content Marketing Institute, svarade hela 83% av de deltagande marknadscheferna att onlinevideo blivit allt viktigare för dem de senaste två åren. För 69% av dem skulle investeringarna i video för webb och sociala medier öka ytterligare 2022. Trenden är tydlig, rörligt content i digitala kanaler växer så det knakar. Detta beror på att det ger bra resultat och efterfrågas av kunderna.

När det kommer till videoproduktioner, vare sig det gäller en längre eller kortare film så krävs det en bra story. De första sekunderna avgör om mottagarna kommer att fortsätta titta på din film eller scrolla vidare. I takt med att konkurrensen om målgruppens uppmärksamhet ökar blir detta ännu viktigare. Fundera igenom vad som kommer att få din målgrupp att stanna upp och bli intresserad. Är det igenkänning i ett problem eller en situation? Behöver de provoceras lite kring en viss frågeställning eller lösning? Eller behöver de inspireras visuellt? Det finns självklart flera sätt att fånga målgruppens intresse med olika filmformat.

Vilket sätt som är mest effektivt påverkas av flera faktorer, bland annat målgrupp, syfte och kanal. Våra content managers och videografer har framgångsrikt hjälp kunder inom flera olika branscher att skapa framgångsrik film och rörligt content för webb och sociala medier. Hos oss får du hjälp att producera professionella filmer för alla era digitala kanaler, snabbt och kostnadseffektivt. Ofta kostar det dessutom betydligt mindre än vad många tror.

Vill du ha hjälp med onlinevideo för webb och sociala medier?

Kul! Hör av dig så tittar vi på ett upplägg och prisförslag. Vi hjälper företag i alla branscher att skapa engagerande digitalt innehåll.

Genom att klicka på "Skicka" ger du samtycke till att Engage Agency får spara och använda dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.