Filmproduktion

Film är ett kostnadseffektivt contentformat. I flera delar av köpresan är film det mest effektiva och träffsäkra formatet för att engagera sin målgrupp. För en framgångsrik filmproduktion behöver du ha några grundläggande saker på plats. Först och främst behöver du en intressant story som engagerar mottagarna. Inledningen är avgörande för resultatet, lyckas du inte skapa ett intresse efter de första sekunderna så är det tyvärr osannolikt att man fortsätter titta. Då spelar det ingen roll hur bra resten av filmen är.

Professionell filmproduktion i tre steg.

Med storyn på plats kan manusskrivandet påbörjas. För att filmproduktionen ska bli lyckad är ett bra manus A och O. Inte bara för att filmen ska bli bra utan också för att inspelning och redigering ska bli kostnadseffektiv. Varje minut är dyrbar, särskilt vid filminspelningen då ofta många människor är på plats, var och en med en timkostnad. Med ett bra manus blir det redan i förväg tydligare för alla vad som ska göras och när, vilket underlättar för produktionsledaren på plats.

En professionell filmproduktion behöver inte kosta så mycket som många tror. Med en bra story, ett välskrivet manus och ett rutinerat produktionsteam kan riktigt bra filmer skapas kostnadseffektivt. Lägg ordentligt med tid på förarbetet så blir produktion och redigering betydligt enklare, det betalar sig alltid i slutändan.

Vilka kanaler filmen ska synas i bör du ha med redan vid manusskrivandet. Att fånga någons uppmärksamhet i flödet i sociala medier är såklart betydligt svårare än att få dem att se din film när de besöker er hemsida. Tydligt syfte, mål och budget är därför väldigt viktigt att ha redan från början. Detta kan låta självklart men glöms lätt bort när idéerna flödar och den kreativa processen sätter fart.

Vårt team av content managers och videografer hjälper gärna dig från idé till färdig produkt. Vad kostar professionell filmproduktion då kanske du undrar? I slutändan blir prislappen sällan högre än "jag gör det själv"-varianten, men ger betydligt bättre effekt.

Vill du ha ett prisförslag på filmproduktion?

Kul! Kontakta oss idag så tittar våra content managers på ett upplägg för er.

Genom att klicka på "Skicka" ger du samtycke till att Engage Agency får spara och använda dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.