Digital strategi

Precis som att du har en affärsstrategi för bolaget så bör du ha en digital strategi på plats. Om du tänkte synas i digitala kanaler det vill säga, och så länge det finns en hemsida så är en digital strategi relevant. Den digitala strategin hjälper dig och ditt team att prioritera vilka aktiviteter som ska genomföras för att ge er bästa förutsättningar att nå era mål, samt hur ni på ett effektivt sätt följer upp resultatet av insatserna. Vi börjar ofta med att titta på era mål, vilka kanaler du bör arbeta med för att nå din målgrupp kostnadseffektivt, hur era konkurrenter gör och vad som är det senaste inom din bransch.

Insikter skapar möjligheter att nå din rätta målgrupp.

Ju mer ni vet om er målgrupp och de digitala kanalerna desto bättre förutsättningar har du för att utforma en digital strategi som driver den digitala affären och skapar bättre kundupplevelser. Möjligheterna är många och vare sig du väljer en, två eller tio plattformar så är det viktigt att det finns ett tydligt syfte för varje kanal, kopplat till de övergripande affärsmålen.

Ibland kan flera plattformar bedömas ha likvärdiga förutsättningar att uppfylla ett visst mål eller syfte, då rekommenderar vi dig att överväga hur många plattformar du faktiskt har tid att driva och våga välja bort någon. Det är sällan optimalt att publicera exakt samma content i flera olika plattformar då ni troligtvis vill att er målgrupp ska följa er i mer än en av dem, och inte ska tycka att ni är tjatiga.

Om du publicerar ditt content på flera olika plattformar, vilket vi rekommenderar, se då till att anpassa format, vinkel och syfte så att det känns unikt för varje kanal. Vill du veta mer om hur du kan kickstarta din digitala marknadsföring eller hur du kan få ut så mycket som möjligt av ditt innehåll på flera plattformar?

Vill du veta mer om hur en digital strategi kan förbättra din marknadsföring?

Kul! Kontakta oss idag så berättar vi mer.

Genom att klicka på "Skicka" ger du samtycke till att Engage Agency får spara och använda dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.