Digital marknadsföring
Sociala medier
Content Marketing

Öka din synlighet på LinkedIn genom 5 enkla steg

30 september 2022

_____________________________________________________________________________________________

Nätverksplattformen LinkedIn är kanalen för dig som vill öka varumärkeskännedomen, rekrytera nya medarbetare och komma i kontakt med nya potentiella kunder. Men för att lyckas med detta krävs en strategi som ökar räckvidden och engagemanget. Vi har listat tipsen som kommer få dig att synas för rätt person vid rätt tillfälle.


Till skillnad från andra plattformar är LinkedIn en nischad kanal med business i fokus. Användarna delar intresset för affärer och syftet är framförallt att nätverka. Med detta sagt så har du chansen att nå ut till både drivna och nyfikna användare som är öppna för möjligheter. Nu gäller det bara att nå ända vägen fram till just din målgrupp, vilken har behov och intresse för din verksamhet.

5 tips för ökad synlighet på LinkedIn

Rörligt format

Videoformat fortsätter att dominera när det kommer till sociala medier. TikTok satte trenden, och Instagram var inte sen med att erbjuda nya formatet Reels, medan LinkedIn pushar för sina videoinlägg. Fördelen med videoinlägg på LinkedIn är att du får en tydligare bild av vilka som har tagit del av videon, vilket inte framgår i bild/text-baserade inlägg. Du kan se var mottagarna befinner sig, deras yrkesroll samt arbetsgivare. Du får även information om hur många av visningarna som är kvalitativa, d.v.s. om mottagaren faktiskt stannade upp och var intresserad av att ta del av innehållet.

Var professionell men mjuk

Att mixa affärsrelaterade inlägg med privata är ett big NO på LinkedIn. Fikabilden kan du spara till Facebook. Men, med det sagt är humor och mjuka värden uppskattade i kanalen, vilket brukar visa sig i både räckvidd och engagemang. Våga bjuda på dig själv och vara transparent i varumärkets värderingar. Var inte rädd för att komplettera dina texter med emojis, detta brukar både lätta upp innehållet och göra budskapet tydligare.  

Att länka eller inte länka

LinkedIn premierar de inlägg som får användarna att stanna på sidan, så med detta sagt, länka inte vidare i samtliga av dina organiska poster. Skapa istället matigare innehåll, som lyfter tipsen eller nyheten direkt i posten. Du har möjlighet att använda upp till 3000 tecken i dina inlägg, så utnyttja utrymmet väl. Lägg sedan länken i kommentarsfältet direkt efter att du publicerat, för de som vill läsa mer.

Tagga och tagga

Tagga relevanta personer i dina posts. Detta kommer hjälpa dig att dra nytta av respektives nätverk, vilket innebär att du inte bara når ut till dina egna följare utan även deras. Du bör även använda relevanta hashtags för att öka synligheten ytterligare. Användarna på LinkedIn följer ju inte bara personer, utan även hashtags.

Nöj dig inte med organisk trafik

Även om organisk räckvidd kan ta dig långt och byggas upp steg för steg, så rekommenderar vi dig att arbeta parallellt med betald marknadsföring för att nå större spridning och växa ditt nätverk. Du har möjlighet att sätta upp enskilda annonser, sponsrade inlägg eller retargeting kampanjer anpassade efter din målgrupp och målsättning. 

Sammanfattningsvis: 

Det kan ta tid att bygga upp en engagerad och relevant följarskara på LinkedIn, precis som på alla andra sociala medie-kanaler. Det viktigaste är att vara aktiv, publicera relevant innehåll och att våga testa nya tillvägagångssätt. Vi hoppas att dessa tipsen kommer att hjälpa er en bra bit på vägen. Lycka till!

Erika Persson Bartat

HEAD OF PRODUCTION

erika@engageagency.se

Behöver du hjälp att komma igång?

Kontakta oss för analys av ditt behov, contentstrategi och produktion.