Konvertering
Intervjuer

Vad gör en Digital Conversion Manager?

09 september 2021

Säg hej till Kevin! 👋🏼 Han har åkt från de norrländska skogarna ner till Malmö för att göra praktik som Digital Conversion Manager i vårt performance-team. När han inte är ute i skogen med sin hund Svante befinner han sig gärna på en fjälltopp med ett par skidor. Vi reder ut vad utbildningen och rollen Digital Conversion Manager innebär.

Vem är du?
Kevin heter jag, är född och uppvuxen i Norra Sverige närmare bestämt i Holmsund vilket är ett litet samhälle som ligger utmed havet strax utanför Umeå. När åldern var inne för att kunna flytta hemifrån så tog jag mitt pick och pack och åkte ut och reste vilket gjorde att jag hamnade i Portugal där började jag jobba som säljare. Efter det har jag fortsatt att jobba med sälj på olika sätt genom allt ifrån B2B försäljning till att stå i butik och sälja.

Hur hamnade på utbildningen Digital Conversion Manager?

Jag kände att det var dags att hitta ett yrke där jag kunde få använda mina kunskaper inom film & foto i kombination med nya kunskaper om spridning av innehåll. Av en slump när jag googlade på olika utbildningar hittade jag utbildningen Digital Conversion Manager via sälj och marknadshögskolan i Stockholm. Det kändes direkt som en klockren utbildning för mig.

Vad innebär rollen?
En Digital Conversion Managers huvudfokus ligger på att skapa resultat i form av leads och försäljning digitalt. Det kan exempelvis både vara på hemsidor, via nyhetsbrev eller genom att öka antalet leads via sociala medier. En stor del av arbetet innebär att ta fram statistik och spårningar för att kunna se hur man maximerar olika konverteringar. Jag kommer jobba med allt från sökmotoroptimering och produktion av annonser till att sitta och gräva i statistik och ta fram rapporter åt kunder. Jag tror och hoppas att jag ska kunna bidra med ett par nya ögon och komma med förslag som man kanske själv inte tänkt på.

Är du intesserad av att göra din praktik hos Engage?

Vi tar emot praktikanter inom ett flertal områden