Content

Video för sociala medier och digitala kanaler?

11 maj 2021

År 2021 förväntas video att stå för 82% av all den internettrafik som konsumeras. Så om du någon gång funderat på att eventuellt, kanske, någon gång snart, i framtiden börja med video i din marknadsföring – så finns det ingen mer klockren tid att komma till skott med det än nu. Video för sociala medier och digitala kanaler växer snabbare än någonsin och är det mest effektiva sättet att fånga din målgrupps uppmärksamhet. Låt oss förklara varför:

1. Förmedla värdefull information

När en möjlig kund landar på din hemsida vill de snabbt få reda på vad du eller ni gör. Om den informationen inte presenteras snabbt letar besökaren sig vidare. En video på startsidan som sammanfattar vilka ni är som företag eller hur er produkt fungerar är ett bra verktyg för att undvika att det sker. Video förmedlar dessutom information väldigt snabbt. Enligt Forrester Research är en minut av video lika med med ungefär 1.8 miljoner ord.
90 procent av informationen som skickas till hjärnan är visuell, och visuell information processas 60 000 gånger snabbare i hjärnan än text.
Vill du förmedla mycket information snabbt? Lösningen stavas – video.

2. Nå en ny publik

Video förknippas ofta med stora investeringar, både vad gäller pengar och tid. Kanske är det därför de storartade videoplanerna lätt förvandlas till “eventuellt, kanske, senare, i framtiden”. Men statistiken talar för att det bör prioriteras (och det behöver inte kosta skjortan).

53 procent vill se mer videoinnehåll från företag. På YouTube visas drygt 5 miljarder videos om dagen och den genomsnittliga sessionen från mobilen är mer än 40 minuter. Skjuter du upp video som en del i marknadsföringen riskerar du därför att missa kommunikationen med en stor del av din publik. Vi hjälper dig att komma igång på ett kostnadseffektivt sätt, det räcker idag med en liten investering för att få proffsigt videocontent.

3. Bättre minneseffekt

Videocontent som du lägger upp på din egen webbsida kan med fördel vara informativ och säljande. Men gör du innehåll för andra plattformar som sociala medier krävs det lite mer för att flirta med publiken. Där gäller det att du paketerar budskapet snyggt och överraskar din publik, då blir minneseffekten större. Och glöm inte att svara på dessa frågor innan du trycker på REC-knappen:
– Vad är syftet med denna video?
– Vem ska titta på din video?
– Vart befinner de sig när de tittar?
– Varför tittar de?
– När tittar de?

Är du inte övertygad än?

Låt oss då knyta ihop säcken med siffror som kommer övertyga dig:

86% av online-marknadsförare använder videoinnehåll i sin marknadsföring.

I videoskapandet använder 70% en online editeringsplattform, 20% har ett designteam och 10% beställer videos från digitala contentbyråer.

43% av marknadsförare hade velat skapa mer videocontent om de hade haft tiden och resurserna till det.

Att inkludera video på din hemsida kan öka omvandlingsfrekvensen med 20% eller mer.

86% anser att video ökar kännedomen av ditt varumärke.

Varje minut laddas 72 timmar av videoinnehåll upp på YouTube.


Dessa siffror kommer från Renderforest undersökning.

Vill du förbättra din marknadsföring?

Kontakta oss så berättar vi mer