Bakgrund

En bred målgrupp och flera olika affärsområden gjorde det utmanande för mässteamet att hitta ett tydligt språk och en contentplan som skapade värde för publiken. Ökad räckvidd för fler besökare var viktigt, samtidigt som de inte ville nå ut till gemene man. Kommunikationen skulle endast med till den primära målgruppen –  beslutsfattare inom restaurang- och hotellnäring.

Vårt uppdrag

Vi tog fram ett koncept och en contentplan där innehållet skapades tillsammans med välkända branschprofiler och utställare. Genom att mässan spred innehållet uteslutande i sina egna kanaler kunde vi minska antalet irrelevanta besökare och skapa högra engagemang i den primära målgruppen.

Innehållet baserades på de senaste trenderna i branschen och varje kampanj hade en tydlig anknytning till en profil och trend som målgruppen kunde relatera till. Kampanjerna bestod av både videoserier, artiklar och grafisk design. De spreds i sociala medier, via mailutskick, nyhetsbrev, som pressmeddelande och på kundens hemsida.

Effekten blev att det totala antalet besökare på mässorna ökade och kundnöjdheten bland utställarna blev högre då de ansåg att besökarna hade högre relevans än tidigare.

"

För mig var det viktigt med en byrå som förstod mina behov och som kunde utveckla mina idéer. Och det har teamet på Engage Agency verkligen gjort. De levererar på mina behov på ett effektivt sätt samtidigt som de är tillgängliga och bra att samarbeta med. Det sparar tid och har fungerat väldigt bra”

- Lisa Zenovon Head of Event, Easyfairs

Vill du komma igång?

Behöver du hjälp att producera riktigt bra innehåll? Kontakta vår Byråchef Agnes Jarfjord